T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
HATAY / ANTAKYA - Antakya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi

Mehmet Hanifi TUNCER - Okul Müdürü

1967 yılında Antakya’da doğdu. İlkokulu Kisecik İlkokulu’nda, Ortaokul ve Liseyi Hatay İmam Hatip Lisesi’nde 1987’de tamamladı. Yükseköğrenimini Erciyes Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nde 1993 yılında tamamladı. Aynı yıl aynı üniversitede Temel İslam Bilimleri İslam Hukuku Bilim Dalında başladığı Yüksek Lisans 1997’de tamaladı. 1997-1998 yılında askerliğini Yedek Subay Öğretmen olarak yaptı. Diğer taraftan 1994 yılında Şanlıurfa Merkez Orhangazi Ortaokulu’nda Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni olarak göreve başladı. Sırasıyla Kayseri Sarız Lisesi, Sarız İmam Hatip Lisesi, Silvan Lisesi, Adıyaman Doyran İlköğretim Okulu, Hatay Reyhanlı YİBO, Antakya Şükrü Kanatlı Ortaokulu Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmeni; mezun olduğu Hatay İmam Hatip Lisesi’nde İHL Meslek Dersleri öğretmenliği yaptı. 2014 yılında Antakya TOBB Anadolu İmam Hatip Lisesi’ne Okul Müdürü olarak görevlendirildi. Halen okulumuzda müdür olarak görev yapan Mehmet Hanifi TUNCER evli ve dört çocuk babasıdır.

Eserleri:

Habib-i Neccar konulu Lisans bitirme tezini tiyatroya çevirerek Gençlik Spor Bakanlığı Proje desteğiyle “Bana Habib-i Neccar’ı Anlatır mısın?” adı altında Hatay ve ilçelerinde sahneledi.

İslam Hukuku ve Türk Medeni Kanununda Miras Taksimi konulu Yüksek Lisans bitirme tezi ve buna bağlı olarak 1991 yılından bu yana Kayseri, Adıyaman ve Hatay mahkemelerinde miras, ortaklığın giderilmesi ve vakıf mütevelliliği davalarında bilirkişi olarak görev yaptı. Bilirkişilik görevine halen devam etmektedir.

Sertifikaları:

Aynı zamanda sporla da iç içe olan Mehmet Hanifi TUNCER, Amatör Paraşüt Sertifikası, Model Uçak Rehber Öğretmenlik Sertifikası, Yelkenkanat Amatör Pilot Sertifikası ve Deniz İzci Liderlik Sertifikası sahibidir.

Aynı zamanda biri kurucusu olduğu 4 STK’da yönetim Kurulu Üyeliği devam etmektedir. Ayrıca başka STK’larda da üyeliği bulunmaktadır.

Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü’nde İslam Hukuku doktora ders dönemini bitirmiştir.

Ayrıca Eğitim Yöneticisi olarak Milli Eğitim Bakanlığı’nın düzenlemiş olduğu kurs ve seminerlerde aldığı belge ve sertifikaları mevcuttur.

Projeleri:

1) Miras taksimini bilgisayar paket programı haline getirmek (Program ile ilgili taslak Adalet Bakanlığı’na gönderilmiştir.)

2) 15 Temmuz’u konu edinen Kara Gece adlı proje başvurusunu Gençlik ve Spor Bakanlığı’na sunmuştur.

3) Cennete Koşan Adam adlı proje başvurusunu da Dernekler Daire Başkanlığı’na sunmuştur.

4) Habib-i Neccar’ın hayatı ile ilgili film yapmak . 

5) Habib-i Neccar Tiyatrosunu Türkiye ve yurtdışında sahnelemek.