Antakya Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Anadolu İmam Hatip Lisesi

Narlıca Mah. Adnan Menderes Cad. No 71 Antakya / HATAY
Vizyon
Bilgili, kültürlü, başarılı, kendine güvenen, kendi değerlerimizle birlikte insanlığın ortak kazanımları olan evrensel değerleri özümsemiş, yaratılanı ‘Yaradan’dan ötürü sevebilen, tabiatı tahrip değil imar eden, sorun değil çözüm üreten, farklılıkları doğal ve zenginlik kabul edip bunlardan yararlanmayı hedefleyen; insana, düşünceye, özgürlüğe, ahlaka ve kültürel mirasa saygı duyan kişilikli fertler yetiştirmek için varız.
Misyon
Öğrencilerimizi ülkemizin ve dünyamızın ihtiyaç duyduğu din, bilim, sanat ve kültür alanlarında yetkin, kültürel mirası değerlendirebilen, yaşanan hayatı yorumlayabilen, problemlere çözüm üretebilen, ahlaki olgunluğa sahip fertler olarak yetiştirerek yüksek öğrenime hazırlamak; Üniversitelerimizin ilahiyat fakültelerini en iyi derecelerle kazanabilecek ve eğitimini iyi bir şekilde sürdürebilecek alt yapıya sahip öğrenciler yetiştirmek; İslâm dininin inançları, ibadet ve ahlâk esasları ile ilgili işleri yürütmek, din konusunda toplumu aydınlatmak ve ibadet yerlerini yönetmek amacıyla kurulan Diyanet İşleri Başkanlığımızda görevlendirilecek nitelikleri haiz din görevlileri yetiştirmektir. Yükümüzün ağır olduğunun farkındayız. Bu yola sabırla, tahammülle, ibadet aşk ve vecdiyle girdik ve devam etme azmindeyiz.
Başarılar
ARAPÇA MÜNAZARA TÜRKİYE 4. LÜĞÜ, MESLEKİ YARIŞMALARDA [HAFIZLIK, HUTBE, KUR´AN-I KERİM GÜZEL OKUMA] İL VE BÖLGE BİRİNCİLİKLERİ,GÜREŞ İL VE BÖLGE BİRİNCİLİKLERİ, ATLETİZİM İL,BÖLGE VE TÜRKİYE DERECELERİ, AKIL OYUNLARI İL 2.LİĞİ, EDEBİ TÜRLERDE İL DERECELERİ
Öğretim Şekli :Normal.
08.00/15.20
Kalorifer/Klima
4 KİŞİLİK ODALAR 300 KAPSİTE
Servis, Dolmuş ve Belediye Ulaşım araçları
Taşımalı ve Özel servis
Narlıca Mah. Adnan Menderes Cad. Dış Kapı No. 71 Antakya / HATAY
Kontenjan Bilgileri
2022/2023 öğretim yılı Fen ve Sosyal Proje sınıflarına toplam 90 Yeni açılan Hafızlık sınıfına 30 ve Spor Sınıfına 30 öğrenci kontenjanımız olmuştur.
2022/2023 Öğretim yılı taban puanımız 254 Tavan puanımız 382
2022 yks başarımız % 46
% 46
Güreş, Masa tenisi, Atletizm, Basketbol, Futbol, Dağcılık, Akıl oyunları
TUBİTAK BİLİM FUARI
TUBİTAK 4006,4007, 2204 e Twinning
Çalışma yapılmaya devam edilmektedir.
OKULUMUZ FEN VE SOSYAL BİLİMLER PROGRAMI UYGULAYAN PROJE OKULUDUR