Sezer ŞÜHEYLİ - Arapça Öğretmeni

1975 yılında Antakya’da doğdu. İlkokulu Küçükdalyan Köyü İlkokulu’nda; Ortaokulu ve Lise öğrenimini Antakya Merkez Lisesi ( Hüseyin Özbuğday Anadolu Lisesi)’nde tamamladı. Lisans Eğitimini Erzurum Atatürk Üniversitesi Fen Edebiyat Fakültesi Arap Dili ve Edebiyatı Bölümünde tamamladı. 2002 yılında Milli Eğitim Bakanlığı Dış İlişkiler Bölümünde Bursluluk sınavını kazanarak Tunus’a Arapça Araştırma Programını kazandı. 1 yıl Tunus Üniversitesi Sosyal Bilimler Fakültesinde Arapça eğitimi aldı. 2003 yılında Tunus’ta Borgiba Yaşayan Diller Enstitüsünde Arapça Son merhaleyi bitirdi. Buradan mezun olduktan sonra İstanbul’da Tercümanlık ve kitap tercümeleri üzerinde çalıştı. Aynı zamanda Milli Mütercimdir. Öğretmenlik hayatına Diyarbakır Bismil Mecit Çelik Kız İmam Hatip Lisesi’nde başladı (2007). İstanbul Bahçelievler İmam Hatip Lisesi (2010)ne atandı. Hatay Hassa Aktepe İmam Hatip Ortaokulu (2013), Antakya Fevzi Çakmak Anadolu İmam Hatip Lisesi (2013)nde görev yaptıktan Şubat 2017 tarihinde okulumuz atandı. Sezer ŞÜHEYLİ evli ve 1 çocuk babasıdır.

Eserleri:

1- Araplar için Türkçe Konuşma Kılavuzu

2- Nasrettin Hoca (Türkçeden Arapçaya Çeviri)

3- Keloğlan (Türkçeden Arapçaya çeviri)

4- Yalnız Efe ( Türkçeden Arapçaya çeviri)